Royal Avebe kondigt met trots haar succes aan bij de Fi Innovation Awards, waarbij de coöperatie de Plant-based Innovation Award in ontvangst nam en speciale erkenning kreeg in de categorie Dairy Alternative Innovation, beide met PerfectaSOL® als ultieme textuuroplossing voor plantaardige voeding.
Avebe haalde twee nominaties binnen voor haar nieuwste innovaties op basis van de aardappel. De eerste innovatie is PerfectaSOL® voor perfect hechtende coatings van plantaardige vlees- en vis, de tweede is PerfectaSOL® voor het creëren van romige texturen in plantaardige gefermenteerde yoghurts. Beide innovaties waren genomineerd voor verschillende Fi Awards tijdens de Food Ingredients Europe, ‘s werelds grootste beurs voor voedingsingrediënten die momenteel plaatsvindt in Frankfurt, Duitsland.
“We zijn vereerd met deze erkenning,” aldus Chris Hollebek, Chief Commercial Officer bij Avebe. “Deze prijs onderstreept onze toewijding om duurzame, plantaardige oplossingen te leveren die voldoen aan de eisen van de consument door heerlijke texturen te creëren in verschillende plantaardige voeding – zonder in te leveren op smaak of kwaliteit.”
PerfectaSOL® blijft internationale erkenning krijgen omdat het product elke gewenste textuur kan creëren in plantaardige voeding, van rijk tot romig, schuimend tot gelerend. PerfectaSOL® won onlangs al de prestigieuze Food Bev’s World Plant-based Innovation Award tijdens het Bridge2Food North America event. Deze laatste overwinning bevestigt de rol van Avebe als leider in plantaardige voedingsinnovatie.