Texturering met aardappeleiwit

Met ons aardappeleiwit kunt u optimale resultaten realiseren op het gebied van textuur, mondgevoel, stabiliteit en uitstraling voor een breed scala aan voedseltoepassingen. Dankzij een unieke isolatietechnologie is Avebe in staat om natieve en hoogwaardige aardappeleiwitten aan te bieden met uitzonderlijke capaciteiten als het gaat om texturering: Solanic.

Emulgering, schuimvorming en gelering

Solanic® aardappeleiwitten worden onderverdeeld in twee hoofdfracties: Solanic®200 en Solanic®300, met een verschillend moleculair gewicht en pI (iso-elektrisch punt). Beide fracties weten, als de omstandigheden incl. de PH goed zijn, een hoge oplosbaarheid te combineren met een efficiënte emulgering, sterke schuimvorming en goede gelering. Solanic®200 laat de beste oplosbaarheid – en daarmee dus ook functionaliteit – zien in neutrale pH-systemen. Voor Solanic®300 is het net andersom: dat werkt het best in zure pH-systemen.

Aardappeleiwit in actie

De onderstaande korte filmpjes geven een indruk van de texturerende capaciteiten van het Solanic® aardappeleiwit.

 

Solanic®200; schuimvorming en gelering:

Solanic®300; solubility, emulsifying, foaming and gelation:

Innovation by nature
Sitemap
Avebe is in ontwikkeling

Al bijna 100 jaar.
Niet altijd meer of groter,
maar wel steeds beter.

Bij deze ambitie past een nieuwe huisstijl.

Welkom op onze nieuwe website.

- Ga naar de website -