Nieuw kwaliteitsconcept voor Long Life-noedels en diepvriesnoedels

Long Life- en diepvriesnoedels bieden een nieuw concept van kwaliteit van noedels. De noedels hebben nog hun oorspronkelijke verse karakter behouden en worden bewaard onder conserverende omstandigheden. De toevoeging van gemodificeerd zetmeel helpt bij het in stand houden van de eetkwaliteit en versheid van Long Life- en diepvriesnoedels, zelfs na een langere periode van opslag.

Daar komt bij dat deze gemodificeerde zetmeeltypen het mogelijk maken om de textuur van diepvriesnoedels stabiel te houden en te beschermen tegen de effecten van invriezen en dooien of tegen temperatuurschommelingen tijdens opslag én om retrogradatie bij Long Life-noedels te voorkomen.

Voordelen van aardappelzetmeel

De serie Farinex™ gemodificeerde aardappelzetmeeltypen van Avebe voldoet aan al deze belangrijke eisen. De aanbevolen dosering is 10-25% van het tarwemeelgewicht. Farinex™ ingrediënten zijn ontwikkeld om een uniek voordeel mee te geven aan de kwaliteit van Long Life- en diepvriesnoedels als het gaat om stabiliteit, textuur, meelverbruik en verwerkingsomstandigheden. Samengevat zijn dit de belangrijkste voordelen voor de kwaliteit van Long Life- en diepvriesnoedels:

Diepvriesnoedels:

  • Vries-dooistabiliteit tijdens opslag
  • Stabiel in de magnetron
  • Noedels met een betere elasticiteit
  • Zacht mondgevoel met glad oppervlak
  • Lichtere kleur en glanzend oppervlak
  • Doorschijnend
  • Verbeterde deegbewerking
  • Kortere kooktijd

Long Life-noedels:

  • Weinig retrogradatie – stabiele textuur tijdens opslag
  • Betere bereiding in heet water
  • Noedels met een betere elasticiteit
  • Zacht mondgevoel met glad oppervlak
  • Lichtere kleur en glanzend oppervlak
  • Doorschijnend
  • Verbeterde deegbewerking
  • Kortere kooktijd
Innovation by nature
Sitemap
Avebe is in ontwikkeling

Al bijna 100 jaar.
Niet altijd meer of groter,
maar wel steeds beter.

Bij deze ambitie past een nieuwe huisstijl.

Welkom op onze nieuwe website.

- Ga naar de website -