Gemak bij instant noedels

Instant noedels zijn een gemaksproduct en moeten daarom snel in een paar minuten te bereiden zijn door ze te koken of gewoon met heet water. Consumenten willen bovendien een hogere eetkwaliteit, zoals een elastische textuur, een zacht mondgevoel en een aantrekkelijke uitstraling. Avebe heeft specifiek zetmeeltypen ontwikkeld om in die behoeften te voorzien. Dat heeft een hoge toegevoegde waarde opgeleverd voor de noedelproducten.

Innovatief aardappelzetmeel

Naast natief aardappelzetmeel zijn er diverse producten beschikbaar om te voorzien in uiteenlopende behoeften bij het samenstellen van instant noedels, zoals Avebe NS 450, Perfectamyl™ AC en Eliane™ 100.

Het normale gebruik van de bovengenoemde zetmeelsoorten is 10-20% van het tarwemeelgewicht en elke specifieke zetmeelsoort heeft weer een specifiek voordeel voor het eindproduct, afhankelijk van de beoogde kwaliteit, de kookmethode, het tarwemeel en de verwerkingsomstandigheden. Perfectamyl™ AC geeft instant noedels een elastische textuur op topniveau. Eliane™ 100 is in staat om te zorgen voor noedels met een uitstekende textuur, zelfs als er een lagere watertemperatuur (85-95 °C) wordt gebruikt voor de rehydratatie, voor dikke noedels (tot een breedte van 7 mm) die echt “instant” zijn.

Belangrijkste kenmerken

De belangrijkste eigenschappen van deze innovatie zetmeeltypen:

  • Hoge viscositeit
  • Verstijfseling bij lage temperatuur
  • Heldere uitstraling
  • Neutrale smaak
  • Unieke textuureigenschappen

Kwaliteitsvoordelen van instant noedels

Deze kenmerken bieden belangrijke voordelen als het gaat om de kwaliteit van instant noedels, zoals:

  • Noedels met een betere elasticiteit
  • Zacht mondgevoel
  • Milde smaak
  • Kortere kooktijd
  • Lichtere kleur en glanzend oppervlak
  • Doorschijnend
  • Verbeterde deegbewerking
  • Efficiënter stomen
Innovation by nature
Sitemap
Avebe is in ontwikkeling

Al bijna 100 jaar.
Niet altijd meer of groter,
maar wel steeds beter.

Bij deze ambitie past een nieuwe huisstijl.

Welkom op onze nieuwe website.

- Ga naar de website -