Erkenning echte melkwaarde in verse kaas

Haal alles uit uw kostbare melk wat erin zit met een volledig nieuwe kijk op verse kaas; met ál uw melk. Geen zure wei, geen compromissen.

Meer verse kaas

Bij de bereiding van verse kaas wordt normaal gesproken maar 25% van de melk benut en omgezet in verse kaas. Het gevolg is dat 75% van de melk eindigt als zure wei. Avebe biedt u de kans om kosteneffectiever te werken en meer output te realiseren door een maximale opbrengst waarbij u 100% van de melk omzet in 100% verse kaas!

Scheiden van wei

Etenia™ is de oplossing waarbij u de melk volledig benut en daarmee een opbrengst van 100% realiseert (ten opzichte van een huidige opbrengst van 25-50%). Met Etenia™ hoeft de wei niet meer te worden afgescheiden. Er is dus ook geen separator meer nodig.

 

De voordelen zijn:

  • 15-30% lagere receptkosten door een toename van de productieopbrengst tot wel 300%.
  • Mogelijkheden voor aanzienlijke besparingen op grondstoffen; tot wel USD 5.000.000 op basis van 10.000 ton eindproduct.
  • Geen additieven nodig om synerese tegen te gaan
  • Tot wel 60% lager melkverbruik.
  • Declaratie zonder e-nummers.
  • Geen compromissen als het gaat om smaak en textuur.
  • Geen zure wei.

Deze oplossing is toepasbaar op een breed scala aan verse kazen, zoals roomkaas, verse kaas, kwark en uitgelekte (traditionele Griekse) yoghurtsoorten.

Innovation by nature
Sitemap
Avebe is in ontwikkeling

Al bijna 100 jaar.
Niet altijd meer of groter,
maar wel steeds beter.

Bij deze ambitie past een nieuwe huisstijl.

Welkom op onze nieuwe website.

- Ga naar de website -